Μαθαίνω τα τρίγωνα

Τα Τρίγωνα ανάλογα με το μήκος των πλευρών τους τα χωρίζουμε σε: σκαληνό (έχει όλες τις πλευρές του άνισες), ισοσκελές (έχει δύο πλευρές ίσες) και ισόπλευρο (έχει όλες τις πλευρές του ίσες).
Ανάλογα με τις γωνίες τους τα διακρίνουμε σε οξυγώνιο (έχει όλες τις γωνίες του οξείες δηλ. μικρότερες της ορθής) σε ορθογώνια (έχουν μια ορθή γωνία) και σε αμβλυγώνια (μια γωνία αμβλεία)
Δείτε περισσότερα για τα τρίγωνα, τετράγωνα, τραπέζια κ.τ.λ στη σελίδα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Απαραίτητα internet explorer.

Εξασκούμαι στην προπαίδεια


χιονοπροπαίδεια

Εδώ βλέπετε πόσο καλοί είστε στην προπαίδεια! Με το ποντίκι επιλέγετε πρώτα έναν αριθμό από το 2 μέχρι το 9. Ας πούμε πως επιλέξατε το 6. Τότε ξεκινάει ένα παιχνίδι όπου πρέπει εσείς ανάμεσα από τρεις αριθμούς να επιλέξετε εκείνον που είναι γινόμενο του 6 (την μάθατε καλά την προπαίδεια του 6;). Δηλαδή πχ από τους αριθμούς 26, 28, 30, για να απαντήσετε σωστά, πρέπει να κάνετε κλικ στο  30 (=αφού 5 φορές το 6 μας κάνει 30!)

Ήχος


 Ήχος Διάδοση Ανάκλαση


Ηχητική πηγή ονομάζουμε κάθε σώμα που παράγει ήχο.Ο ήχος διαδίδεται με ηχητικά κύματα  τα οποία μεταφέρουν ενέργεια.
 Δημιουργούνται λοιπόν στον αέρα σφαιρικά ηχητικά κύματα που εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κέντρο εκπομπής είναι η ηχητική πηγή.
Τα ηχητικά κύματα δεν διακρίνονται με το μάτι, είναι αόρατα, σε αντίθεση με τα κύματα στην επιφάνεια του νερού, που είναι ορατά. Αν όμως σταθούμε κοντά σ' ένα  σώμα που παράγει ήχο καταλαβαίνουμε τον ήχο. Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην ηχητική πηγή, τόσο δυνατότερος είναι και ο ήχος. Όσο απομακρυνόμαστε από την ηχητική πηγή, τόσο θα λιγοστεύει ο ήχος ώσπου θα φτάσει η στιγμή που δε θα ακούμε πια τον ήχο, γιατί τα ηχητικά κύματα θα σβήνουν πριν φτάσουν στα αυτιά μας.
Όταν το ηχητικό κύμα συναντήσει μια λεία και στιλπνή επιφάνεια, αλλάζει κατεύθυνση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ανάκλαση. Οι νυχτερίδες, επειδή δεν βλέπουν, χρησιμοποιούν την ανάκλαση για να αντιλαμβάνονται το χώρο γύρω τους.
Ο ήχος διαδίδεται στα στερεά(πιο γρήγορα),στα υγρά (λιγότερο) και στα αέρια (πιο αργά), ενώ δε διαδίδεται στο κενό.

Ο ήχος διαδίδεται με τις διαδοχικές μετακινήσεις των μορίων της ύλης γύρω από τη θέση στην οποία βρίσκονται. Οι μετακινήσεις αυτές δημιουργούν περιοδικά πυκνώματα και αραιώματα μέσα στο υλικό διάδοσης.



 Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας. 
http://online.eduportal.gr/a/fe/ixos/2.htm

Καλλιτεχνίες

 Μαθαίνω να φτιάχνω καραβάκια. Γλώσσα γ΄τεύχος.
Εμείς φτιάξαμε το δικό μας λιμανάκι το λιμανάκι της Ε1΄ τάξης και

λίγα λουλούδια. ''Μάιος γαρ''

Χάρτινες φιγούρες

 Τα παιδιά ζωγραφίζουν  τον Καραγκιόζη 

Ο Καραγκιόζης

Είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, του τόσο φτωχού που έχει πια απαρνηθεί κάθε ιδιωτική φροντίδα κι έχει εξυψωθεί σε εύθυμη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Είναι αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ'αστεία του, αλλά καλόκαρδος στο βάθος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν'ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει και προ πάντων τον ίδιο τον εαυτό του. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του. Καρπαζώνει προθυμότατα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Είναι ευφυολόγος, ετοιμόλογος και αστείος, ποτέ όμως γελοίος. Δεν είναι ταπεινός, ούτε όταν δέρνεται. Το δέχεται κι αυτό σαν μια κακοτυχία του και σαν συνέπεια της κακοκεφαλιάς του, με την ίδια εύθυμη εγκαρτέρηση και το ίδιο ειρωνικό του κέφι.